Containerplanten

Containerplanten

Bij uw tuincentrum staan veel vaste planten, bomen, struiken en rozen in potten. Ze worden containerplanten genoemd omdat de planten in pot gekweekt zijn en hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van planten met een losse kluit. Als u deze tips opvolgt kan er bij het planten weinig meer mis gaan.

Plantperiode
Het belangrijkste voordeel van containerplanten is dat u ze het hele jaar door behalve als het vriest kunt planten. Hun wortelstelsel is zo sterk, dat ze zelfs tijdens een warme en droge periode probleemloos de grond in kunnen. Geef ze elke dag water!

Bewaren
Containerplanten hoeft u niet meteen te planten, u kunt ze gerust een tijdje in de pot laten staan. Geef ze regelmatig water, want de grond in de pot droogt gauw uit.

Het planten
Zet de planten, met pot en al, een uurtje in een emmer/bak water voordat ze geplant worden. Graaf op de uitgekozen plek een ruim plantgat. Vul het plantgat met een mengsel van tuinaarde met compost. Haal de plant uit de pot. Gaat dit lastig, dan kunt u de pot met een snoeischaar stukknippen. Zet de plant in het plantgat. Een vuistregel: zet een plant altijd net zo diep als hij in de pot stond. Druk tenslotte de aarde rond de plant met de voet aan en geef de eerste week elke dag water.

Bodemadvies
Om zeker te weten of uw tuingrond wel de goede voedingsbodem is voor uw planten, bomen en struiken, kunt u een grondanalyse laten doen. Uw tuinadviseur kan u aan de hand van de uitslag precies vertellen wat de grond nodig heeft.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer wilt weten over containerplanten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.