​​​​​​​Rhipsalis: groen koraal!

​​​​​​​Rhipsalis: groen koraal!

Sterk vertakkend, kringelend of juist met lange, hangende slierten: de stengels van de Rhipsalis doen je automatisch denken aan koraal. GroenRijk biedt verschillende goed combineerbare soorten van deze sierlijke kamerplant aan.

Van de tropen naar jouw woonkamer

Met de Rhipsalis haal je een bijzondere kamerplant in huis die opvalt door zijn afwijkende, op een zeeplant lijkende vorm. Daarom wordt hij ook wel rotskoraal of koraalcactus genoemd. Je zou het van deze kale soort zonder stekels niet verwachten, maar het is een familielid van de cactus. In het wild groeit hij niet in droge woestijngebieden maar juist in tropische oerwouden; vaak op bomen. Toch past dit ‘groene koraal’ zich makkelijk aan de omstandigheden aan en groeit prima in jouw Hollandse huiskamer.

Groen gemak

Met de Rhipsalis haal je een makkelijke kamerplant in huis. De behoefte aan water en licht is niet heel groot en dat maakt de Rhipsalis ook voor mensen zonder groene vingers een handige plant. Een Rhipsalis kan wel wat zon én schaduw hebben, overleeft je vakantie, neemt niet veel ruimte in, kan op veel plekken in huis staan of hangen, is luchtzuiverend en combineert goed met andere planten.

Verzorgingstips

Je moet heel wat uitspoken, of juist nalaten, voordat een Rhipsalis er zielig uit ziet, toch is het handig om op de volgende punten te letten: 

  • Geef minstens eens in de drie weken water.
  • In de zomer en op een zonnige plek heeft je Rhipsalis meer water nodig.
  • Geef kleine beetjes water en pas als de grond droog is.
  • Gebruik cactuspotgrond als je de plant verpot.
  • Geef alleen in de lente en zomer wat vloeibare cactus- en vetplantvoeding.
  • Te lange stengels kun je afknippen en stekken door ze in aarde te zetten.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Korenbloemaster: koele kleuren in late zomer

Achter in de zomer vrolijken de grote blauwe bloemen van de korenbloemaster (Stokesia laevis) je tuin helemaal op, en daar gaan ze tot eind september mee door. Zo geniet je extra lang van de zomer in je tuin. 

Felle bloeier

Lange, slanke bladeren en grote, platte lilablauwe bloemen die wagenwijd open staan alsof ze ieder zonnestraaltje willen opvangen. De kleurige bloemen van de Stokesia laevis doen aan klassieke korenbloemen de...

Lees meer...
Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...